Η Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 καταγγέλλει ότι τέσσερις πρόσφυγες από το Ιράν έπεσαν θύματα βίας στο κέντρο της Αθήνας από υπάλληλο πάρκινγκ και στη συνέχεια από αστυνομικούς που τους κακοποίησαν με γροθιές, κλωτσιές και χαστούκια στα πρόσωπά τους. Στην καταγγελία επισημαίνεται πως μια από τις γυναίκες πρόσφυγες ελέγχθηκε από άντρες αστυνομικούς και όχι από γυναίκες, όπως προβλέπεται, ενώ οι αστυνομικοί εκφόβισαν ένα από τα θύματα που θέλησε να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του.
Σύμφωνα με καταγγελία της Κατάληψης Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26, τρείς άνδρες και μια γυναίκα από το Ιράν έπεσαν θύμα ρατσιστικής βίας από υπάλληλο του πάρκινγκ επί της Νοταρά 31 την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται πως ο υπάλληλος τους κατηγόρησε αναίτια για το ότι επιχείρησαν να κλέψουν κάποιο αυτοκίνητο και στη συνέχεια χτύπησε έναν από τους τέσσερις πρόσφυγες με ξύλινο παλούκι.

Παράλληλα, οι αλληλέγγυοι καταγγέλλουν ότι μετά από κλήση του υπαλλήλου, στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη που τους οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων κακοποιώντας τους στη διαδρομή. Κατά παράβαση των όσων προβλέπονται, άντρες αστυνομικοί έκαναν σωματικό έλεγχο στη γυναίκα πρόσφυγα στη μέση του δρόμου, αλλά και στο τμήμα, παρά το ότι υπήρχε γυναίκα αστυνομικός στο τμήμα.

Ο ένας από τους τέσσερις πρόσφυγες που κακοποιήθηκαν ζήτησε να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του ώστε να υποβάλλει μήνυση, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να επιδοθούν μπαράζ εκφοβισμού και εκβιαστικών πιέσεων.

Αναλυτικά η καταγγελία:


Την Πέμπτη 13/2, περίπου στις 12 το βράδυ, τέσσερις φίλοι της κοινότητας μας, Ιρανοί πρόσφυγες, τρεις άντρες και μια γυναίκα, δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση από τον υπάλληλο του πάρκινγκ επί της Νοταρά 31. Μια ρατσιστική επίθεση η οποία ξεκίνησε από έναν υπάλληλο με υπερβάλλοντα ζήλο και ολοκληρώθηκε από μια παρακρατική επίθεση των ένστολων τραμπούκων της ΕΛΑΣ στέλνοντας τον έναν από τους τέσσερις στο νοσοκομείο με σοβαρά χτυπήματα τόσο στο κεφάλι όσο και στο μάτι.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπάλληλος του πάρκινγκ επιτέθηκε στους τέσσερις φίλους μας, ισχυριζόμενος ότι προσπαθούν να κλέψουν κάποιο αυτοκίνητο του, ενώ οι ίδιοι απλώς στέκονταν μπροστά στο πάρκινγκ του και είχαν έναν έντονο διάλογο.

Αφού τους κατηγόρησε ότι προσπαθούν να κλέψουν κάποιο αυτοκίνητο, πήρε ένα ξύλινο παλούκι και ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου επίθεση ως άτυπος εντολοδόχος του νέου δόγματος «Νόμου και Τάξης» που ζούμε το τελευταίο διάστημα στη γειτονιά μας.

Χτύπησε τον έναν στο κεφάλι και ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να ηρεμήσουν την κατάσταση εκείνος ειδοποίησε την αστυνομία. Στο σημείο έφτασαν σε χρόνο μηδέν τέσσερις ασφαλίτες, τρία συμβατικά οχήματα και τέσσερις μηχανές «δράση», σε σύνολο πάνω από 20 άτομα, που εξαπέλυσαν μια άγρια επίθεση ΜΟΝΟ στους τέσσερις φίλους μας. Τους γρονθοκόπησαν και χτύπησαν επανειλημμένα το κεφάλι του ενός στην κολώνα σηματοδότησης στη διασταύρωση των οδών Νοταρά με Δεληγιάννη. Στη συνέχεια τους έβαλαν μέσα στα ασφαλίτικα αυτοκίνητα με χειροπέδες στα χέρια, αλλά για να ολοκληρώσουν το βασανισμό ενός από τους φίλους μας, όχι όπως ξέραμε μέχρι πρότινος, αλλά με το ένα χέρι πάνω, πίσω από το σβέρκο και το άλλο χέρι από κάτω πίσω από τη μέση!!! Δε σταματάνε βέβαια εκεί, καθ’ όλη τη διαδρομή μέχρι το Α. Τ. Εξαρχείων τους κακοποιούν με γροθιές, κλωτσιές και χαστούκια στα πρόσωπά τους.

Φτάνοντας στο Α. Τ. Εξαρχείων τους ανεβάζουν αρχικώς στον πρώτο όροφο όπου και απομονώνουν την κοπέλα από τους υπόλοιπους. Εκεί ξεκινάει ο δεύτερος γύρος προσβολής της αξιοπρέπειάς τους, γδύνοντας τον έναν από τους τέσσερις εντελώς, ψάχνοντας για ανύπαρκτα μαχαίρια και ναρκωτικά, στον άλλον συνεχίζουν να του έχουν περασμένες χειροπέδες κατά τον παραπάνω βασανιστικό τρόπο ενώ φτάνουν στο σημείο ΑΝΤΡΕΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ, τόσο στη μέση του δρόμου κατά τη διάρκεια της προσαγωγής όσο και μέσα στο Α.Τ. παρά το γεγονός ότι υπήρχε γυναίκα στη βάρδια. Όταν μάλιστα ο ένας διαμαρτύρεται ότι μόνο γυναίκα θα έπρεπε να την ψάξει, του απαντούν ειρωνικά ότι «Εμείς είμαστε αστυνομία, δεν υπάρχει πρόβλημα!!!». Η παραβίαση κι ο εξευτελισμός της προσφυγισσας από τους μπάτσους πέρα από κατάχρηση εξουσίας, είναι και βάναυση μορφή κρατικής εμφυλης βίας και για αυτόν ακριβώς το λόγο επισημαίνεται και καταγγέλλεται.

Σε όλο αυτό το διάστημα και ενώ δεν υπάρχει σύλληψη αλλά έχει γίνει απλή προσαγωγή για εξακρίβωση, δεν τους επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους για να ειδοποιήσουν τους οικείους τους ή δικηγόρο. Τους κατεβάζουν στο ισόγειο όπου και έρχεται ο υπάλληλος του πάρκινγκ μαζί με έναν ασφαλίτη, ο όποιος ισχυρίζεται εκ νέου ότι ήθελαν να ληστέψουν το πάρκινγκ και γι’ αυτό και τους επιτέθηκε, προφανώς ακολουθώντας τις ίδιες καουμπόικες συμπεριφορές των φίλων του της ασφάλειας.

Ο ένας από τους τέσσερις φίλους μας, ο οποίος έφερε και τα βαρύτερα τραύματα ζητάει να καλέσει τον δικηγόρο του έτσι ώστε να υποβάλλει μήνυση καθώς έχει άδικα κατηγορηθεί για απόπειρα κλοπής και έχει κακοποιηθεί βάναυσα τόσο από τον υπάλληλο όσο και από τους μπάτσους. Αρχίζει λοιπόν εκ νέου ένα μπαράζ εκφοβισμού και εκβιαστικών πιέσεων από τους μπάτσους ώστε να μην υποβάλλει τη μήνυση. «Φιλικά» τους ενημερώνουν ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κρατηθούν όλοι μέχρι το αυτόφωρο και ότι «δεν θα είναι για καλό τους»…

Έχοντας καταλάβει ότι δε μπορούν να έχουν καμία εμπιστοσύνη στην αστική δικαιοσύνη και ότι οι μπάτσοι θα φροντίσουν να καλύψουν τον εαυτό τους αλλά και τον Άριστο Υπάλληλο, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το τμήμα και να κατευθύνουν στο Γ. Κ. Νίκαιας για εξετάσεις και πρώτες βοήθειες.

Εμείς ως κοινότητα ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ… Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα συμβάντων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με το κράτος-τρομοκράτη και τις βίαιες επιθέσεις του σε πρόσφυγες /ισσες, μετανάστες/τριες, σε συντρόφους/ισσες, σε κατειλημμένους χώρους και δομές αγώνα.

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ.

ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ!!!

Συνέλευση της Ν26, 18/2/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου