Αναβρασμός για το προσφυγικό από τους νησιώτες και αποτυχημένη προσπάθεια καπελώματος από τη Χρυσή Αυγή

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και της νησιώτες αντιδρώντας στη δημιουργία κλειστών Κέντρων στα νησιά και στην επίταξη περιοχών και ακινήτων. Στην κινητοποίηση εμφανίστηκαν υπόδικα στελέχη της Χρυσής Αυγής οι οποίοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν αποδοκιμαζόμενοι από την πλειοψηφία του κόσμου.

«Όχι άλλες φυλακές ψυχών» είναι το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης νησιωτών και φορέων έξω από Υπουργείο Εσωτερικών που πραγματοποιείται αυτή την ώρα. Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης σχετικά με την επίταξη ακινήτων για τη δημιουργία δομών για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η οποία καλεί στη σημερινή συγκέντρωση σημειώνει «για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αγανάκτησή μας για την επιδεινούμενη μεταναστευτική κρίση, στην οποία έχουμε αφεθεί αβοήθητοι».

Προσπάθεια καπελώματος και η απάντηση των νησιωτών

Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους για την κατάσταση με το Προσφυγικό στα νησιά, εμφανίστηκαν υπόδικα πρώην και μη στελέχη της Χρυσής Αυγής προκαλώντας αντιδράσεις, καθώς ήταν ανεπιθύμητοι από την πλειοψηφία των νησιωτών. Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός και ο Γιώργος Γερμενής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το news247, Λαγός και Κασιδιάρης αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν καθώς οι συντριπτική πλειοψηφία του πλήθους χειροκρότησε και φώναξε «Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή» όταν ακούστηκε σχετικό σύνθημα από μια ντουντούκα.


Σημειώνεται ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ματαιώθηκε και η συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Νότη Μηταράκη.

Συγκεντρώσεις και στα νησιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ, στο πολύκεντρο Μανταμάδου εναντίον της επίταξης 261 στρεμμάτων γης στη θέση Καράβα – Καβακλή για τη δημιουργία δομής μεταναστών και προσφύγων. «Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να αποτραπεί η κατασκευή της νέας δομής στην επιταγμένη περιοχή. Το ίδιο θα κάνουμε και για οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Λέσβου. Ούτε στο Καβακλή ούτε πουθενά» σημείωσε ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Οι συγκεντρωμένοι μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, εκπρόσωποι φορέων, αυτοδιοικητικών παρατάξεων και πολίτες συναποφάσισαν -με πρόταση του προέδρου της Κοινότητας Μανταμάδου Χαράλαμπου Τζελαιδή- τη σύσταση επιτροπής αγώνα, τον προειδοποιητικό αποκλεισμό για ένα 48ωρο της επιταγμένης περιοχής και την άρνηση κάθε διαλόγου με τη κυβέρνηση έως ότου καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιτάχθηκε η περιοχή που, όπως αναφέρεται, ανήκει σε ιδιώτες, οι οποίοι και λειτουργούν εκεί κτηνοτροφικές μονάδες.

Αντιδράσεις ήρθαν και από τη Χίο από ομάδες κατοίκων ιδιαίτερα της πόλης της Χίου, του Βροντάδου και του χωριού Πιτυός αλλά και κτηνοτρόφους της περιοχής που διαδήλωσαν στον χώρο της θέσης «17» στο 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισού, διαμαρτυρόμενοι για την επίταξη έκτασης, προκειμένου να κατασκευασθεί δομή προσφύγων και μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου