Τέσσερις οι υποψήφιοι για τη διαδοχή της Σακελλαροπούλου στην προεδρία του ΣτΕ

Στα τέσσερα πρόσωπα για τα οποία θα κληθεί να αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης κατέληξε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη θέση του νέου προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την 14η Μαρτίου και την ανάληψη της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου του αξιώματος του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο δικαστής που έχει μειοψηφήσει στις αποφάσεις για θρησκευτική ουδετερότητα, «επενδύσεις» και άλλα κομβικά ζητήματα των προηγούμενων ετών, Αθανάσιος Ράντος, μεταξύ των τεσσάρων.
Τους Αθανάσιο Ράντο, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Δημήτριο Σκαλτσούνη και Μαίρη Σαρπ προέκρινε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για το αξίωμα του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η διάσκεψη των προέδρων είχε να επιλέξει τρεις από τους έξι αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας που προτάθηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα στο υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο ισοψήφησαν στην τρίτη θέση, δύο εξ αυτών. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από το υπουργικό συμβούλιο.

Ο/Η νέος/α πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αντικαταστήσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία εξελέγη από την Βουλή στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας και αναλαμβάνει τα καθήκοντά της στις 14 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου