Τουρκικά ΜΜΕ: Εκατοντάδες μετανάστες κατευθύνονται στα ευρωπαϊκά σύνορα - VIDEOΕκατοντάδες μετανάστες έχουν ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Τουρκία και κατευθύνονται προς τα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αφού ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Άγκυρα πλέον δεν θα σταματά τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT και ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός NTV μετέδωσαν εικόνες από μερικές δεκάδες ανθρώπους, τους οποίους παρουσίασαν ως μετανάστες που κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ελλάδα.
Το πρακτορείο DHA μετέδωσε ότι περίπου 300 Σύροι, Ιρακινοί ακόμη και Ιρανοί μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και το πρακτορείο Demiroren.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, που πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση, η απόφαση "να ανοίξουν οι πόρτες" από την Τουρκία ελήφθη στη διάρκεια έκτακτου συμβουλίου ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

To Demiroren πρόσθεσε εξάλλου ότι άλλη ομάδα μεταναστών έχει συγκεντρωθεί στις ακτές των Δαρδανελλίων με σκοπό να περάσουν με βάρκες στην Ελλάδα.

Εξάλλου το TRT μετέδωσε ότι δεκάδες άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν το συνοριακό πέρασμα Καπίκουλε και να εισέλθουν στη Βουλγαρία, όμως οι αρχές εκεί δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στο βουλγαρικό έδαφος.

Παρακολουθεί η Ε.Ε

Παρακαλουθούμε από πολύ κοντά τις ροές των προσφύγων αλλα δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από τις τουρκικές αρχές, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες. Ερωτηθείς για την ισχύ της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας υπογράμμισε ότι βρίσκεται πάντα σε ισχύ και δεν υπάρχουν ενδείξεις για το αντίθετο. Πάντως σημείωσε μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας ότι αναμένεται είναι αναμενόμενο να αυξηθούν οι ροές σημειώνοντας ότι αν ζητηθεί θα ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας στα σύνορα της Βουλγαρίας και της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου