Η αστυνομία αναζητά τους μάρτυρες «Σαράφη» και «Κελέση» της υπόθεσης Novartis

To αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι η αστυνομία αναζητά τους προστατευόμενους μάρτυρες «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση», οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν για να καταθέσουν ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis. Αναζητούνται «με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπή» από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Μετά τον «Μάξιμο Σαράφη» και η προστατευόμενη μάρτυρας, «Αικατερίνη Κελέση», δεν εμφανίστηκε την Τετάρτη στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Σε δήλωσή της προς την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία απεστάλη στις 15 Φεβρουαρίου στη Βουλή, η «Αικατερίνη Κελέση», είχε αναφέρει πως «δεν έχω να εισφέρω το παραμικρό σε σχέση με τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση, τόσο ως προς τη διάγνωση της υπόθεσης όσο και ως προς τη διακρίβωση της αλήθειας, αφού ούτε γνώριζα ούτε γνωρίζω τον κ. Παπαγγελόπουλο ούτε με γνωρίζει».Το απόγευμα της Τετάρτης το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως αναζητούνται, με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι δύο μάρτυρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αναζητούνται, με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους.

Κατά συνέπεια στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων.

Η Αστυνομία παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές των οποίων τις εντολές εφαρμόζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου