«Τα λόγια έχουν στερέψει. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση»

«7 χρόνια από την στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλά και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία» δηλώνει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε πριν επτά χρόνια από τη Χρυσή Αυγή. Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, κατά τη διάρκεια επίθεσης τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Επτά χρόνια μετά, βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η δήλωση της οικογένειας Φύσσα:


«7 χρόνια από την στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλά και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία»

Mε κεντρικό μήνυμα το «Δεν είναι αθώοι», που έχει κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οργανώσεις της Αριστεράς, και συλλογικότητες του αντιφασισιτκού και αντιεξουσιαστικού χώρου οργανώνουν καλούν σήμερα στις 5 το απόγευμα στη συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.

Χθες, Πέμπτη, ο Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με τους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μία αναγκαία κουβέντα για τη μόνη δικαίωση, δηλαδή τη συνολική καταδίκη των νεοναζί. Δείτε την από το κανάλι του TPP στο Youtube:

<iframe width="400" height="225" src="https://www.youtube.com/embed/30WBuk4Lo9c" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα:

Ξάνθη ~ ΠΡΟΚΑΤ, 18:00 – ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Θεσσαλονίκη ~ Καμάρα, 18:30 – Αντιφασιστική πορεία
Ρέθυμνο ~ Δημαρχείο, 18:30 – Κάλεσμα σε συγκέντρωση/πορεία
Αγρίνιο, 18:30 – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ/ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ
Βόλος, 19:00 – Αντιφασιστική/Αντικατασταλτική Συγκέντρωση/Πορεία
Καρδίτσα, 19:00 – ΑντιφασιστικήΑντικατασταλτική Συγκέντρωση/Μικροφωνική
Καβάλα ~ Λιμάνι, 19:00 – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Ηράκλειο ~ Πλ. Λιονταριών, 19:00 – Αντιφασιστική πορεία
Λάρισα ~ Πλ. Ταχυδρομείου, 19:00 – Αντιφασιστική συγκέντρωση
Πύργος ~ Πλ. Ιατρίδη, 20:00 – Αντιφασιστική συγκέντωση

Το κάλεσμα για την Αθήνα:«Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ,ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από εκείνο το βράδυ, που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του χρυσαυγιτη Ρουπακιά, δολοφονημένος από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Στις 7 Οκτώβρη μετά από 5,5 χρόνια ολοκληρώνεται η δίκη της ΧΑ με την ανακοίνωση της απόφασης από την έδρα. Το αντιφασιστικό κίνημα θα βρεθεί δυναμικά στον δρόμο και στο Κερατσίνι και στο Εφετείο. Στο πλευρό της Μαγδας Φύσσα και της οικογένειάς του Παύλου, στην μνήμη του Σαχζαντ Λουκμάν και για όλους τους ανθρώπους, που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τους ναζί.

Απαιτούμε την καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ και του αρχηγού της Μιχαλολιάκου. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και τάγματα εφόδου, που υπακούν σε άνωθεν εντολές. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια απόφαση, που θα ρίχνει την ηγεσία “στα μαλακά” θα “δικαιώσει” τους ναζι, θα τους επανανομιμοποιήσει πολιτικά και θα τους επιτρέψει την επιστροφή τους στο προσκήνιο με τα 8 εκατομμύρια από την κρατική χρηματοδότηση στην τσέπη.

Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Οι ναζι στη φυλακή. Η φωνή μας πρέπει να φτάσει έως την έδρα του δικαστηρίου για να καταλάβουν καλά, ότι ακόμη και αν τώρα νιώθουν ασφαλείς από την εξουσία, που κατέχουν, αν αποφασίσουν να οπλίσουν ξανά το χέρι του φασίστα, η Ιστορία θα σταθεί αμείλικτη μαζί τους. Σε μια περίοδο που η Άκρα Δεξιά και ο φασισμός κερδίζουν έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική, εμείς, οι χιλιάδες, που τόσα χρόνια στεκόμαστε απέναντι στο σκοτάδι και το πολεμάμε, φωνάζουμε δυνατά. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη, όπου κάθε ζωή είναι ιερή και οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει το δέρμα τους, από την καταγωγή τους ή την σεξουαλική τους προτίμηση.

Είμαστε όλοι και όλες διαφορετικοί είμαστε όλοι και όλες ίσοι και θέλουμε να περπατάμε με ασφάλεια στον δρόμο χωρίς τον φόβο του ρατσιστή και του φασίστα.

Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη γράφουμε Ιστορία, ανακοινώνουμε την δική μας ετυμηγορία.

Θα είμαστε χιλιάδες

Για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και φασισμό. Για τον Άνθρωπο

Όλοι όλες στον δρόμο

Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί

Αντιφασιστική πορεία
Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 5:00 μμ, Κερατσίνι, Μνημείο Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστική Συγκέντρωση
Τετάρτη, 7 Οκτώβρη, 10:00πμ, Εφετείο Αθηνών»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου