CASA PIA: To ίδρυμα παιδιών...βορά διάσημων παιδεραστών...ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ


 Πρώην Υπουργοί, δημοφιλείς τηλεπαρουσιαστές, γιατροί, δικηγόροι και ευυπόληπτα άτομα από όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής της Πορτογαλίας εμπλέκονται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο παιδεραστίας μετά από εκείνο του Μαρκ Ντιτρού στο Βέλγιο.

 Η υπόθεση Κάζα Πία, πήρε το όνομά της από το ομώνυμο δημόσιο ίδρυμα στη Λισσαβώνα που φιλοξενεί παιδιά και εφήβους από πολύ χαμηλά οικονομικά στρώματα, ορφανά ή που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα. 
Πριν ένα μήνα ξεκίνησε  για άλλη μια φορά η μεγάλη δίκη για παιδεραστία στην Πορτογαλία καθώς επτά άτομα προσέρχονται ενώπιον της δικαιοσύνης, οκτώ χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις σε βάρος ανηλίκων που φιλοξενούνταν στο δημόσιο ίδρυμα Casa Pia.
Η δίκη, που είχε αναβληθεί αρκετές φορές, των έξι ανδρών και μιας γυναίκας που κατηγορούνται για σεξουαλικές κακοποιήσεις κατά 32 ανηλίκων, γίνεται κεκλεισμένων των θυρών σε ποινικό δικαστήριο της Λισαβόνας, για να προστατευθούν τα φερόμενα ως θύματα, μαθητές στο ίδρυμα, ορισμένα από τα οποία είναι μικρότερα των 16 ετών. Βασικός μάρτυρας κατηγορίας θύμα ο Πέδρο μας εξιστορεί τα μαρτύρια που πέρασε στο ίδρυμα. Η δικαιοσύνη καθυστερεί καθώς τα ισχυρά άτομα που εμπλέκονται χρησιμοποιούν ηχηρά ονόματα δικηγόρων και πολλά χρήματα και πιέζουν να αθωωθούν!!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ


1 σχόλιο :