Συνελήφθησαν πέντε ύποπτοι για τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε κατοικίες στις Βρυξέλλες χθες βράδυ και σήμερα και συνέλαβε πέντε ανθρώπους για να τους ανακρίνει στο πλαίσιο της έρευνας που συνδέεται με τις επιθέσεις τζιχαντιστών τον Νοέμβριο στο Παρίσι κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι, ανέφεραν εισαγγελείς.Χθες βράδυ η αστυνομία έκανε έφοδο σε ένα κτίριο κοντά στη μοδάτη συνοικία Ντανσάερτ των κεντρικών Βρυξελλών συλλαμβάνοντας δύο αδέλφια και έναν φίλο τους.

"Μία εκτενής ανάλυση των αρχείων τηλεφωνικών κλήσεων ήταν η βάση για αυτή την κατ΄οίκον έρευνα". ανέφεραν σε δήλωσή τους οι εισαγγελείς.
Άλλη μια έφοδος πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιοχή Λάεκεν των Βρυξελλών, βόρεια της πόλης, όπου συνελήφθησαν άλλοι δύο άνθρωποι.
Οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστή ο οποίος θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστούν ή όχι, πρόσθεσαν.
"Όσον αφορά τα αποτελέσματα των εφόδων δεν θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά ή όπλα", προστίθεται στην ανακοίνωση.
Μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, το επίκεντρο της έρευνας στράφηκε στο Βέλγιο, όπου έχουν γίνει πολλές συλλήψεις υπόπτων για παροχή βοήθειας στους δράστες.
Ο φυγάς Σαλάχ Αμπντεσλάμ, βέλγος υπήκοος, ο οποίος φέρεται ότι είχε άμεση εμπλοκή στις επιθέσεις του Παρισιού, παραμένει άφαντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου