Επίλυση του Παλαιστινιακού ζητά ο Τσίπρας

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης ανάμεσα σε Τσίπρα και Αμπάς, ο έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η επίλυση του Παλαιστινιακού είναι κλειδί για ειρηνικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ στάθηκε στους δεσμούς φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς.
«Ζούμε δυστυχώς σε περίοδο που την περιοχή μας την περιτρυγιρίζουν εξελίξεις αρνητικές, μεγάλης αστάθειας, πόλεμοι, επεμβάσεις, ανάπτυξη τρομοκρατικών οργανώσεων και γι' αυτό είναι ίσως πιο κρίσιμο και σημαντικό από κάθε φορά να αναδείξουμε την ανάγκη συνεργασιών», ανέφερε ο Α. Τσίπρας, στεκόμενος στην κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στη Μ. Ανατολή.

Για ιστορικές και στενές σχέσεις των δύο λαών έκανε λόγο και Αμπάς και ζήτησε από τη χώρα μας να παίξει ρόλο στην επίλυση του Παλαιστινιακού. «Έχοντας καλές σχέσεις μεταξύ μας και εσείς με το Ισραήλ μπορείτε να πετύχετε να παίξετε έναν σημαντικό πολιτικό ρόλο μεταξύ των δύο πλευρών, έχετε την πρόθεση και τη δυνατότητα να διαδραματίσετε έναν τέτοιο ρόλο», είπε ο Αμπάς.

Τσίπρας: Υπάρχει πλέον Παλαιστίνη και όχι Παλαιστινιακό Κράτος

Σε όλα τα δημόσια έγγραφα θα χρησιμοποιείται πλέον ο όρος «Παλαιστίνη», δήλωσε ο πρωθυπουργός

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι σε όλα τα δημόσια έγγραφα θα χρησιμοποιείται πλέον ο όρος «Παλαιστίνη» και όχι «Παλαιστινιακό Κράτος».

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους από την Ελλάδα, ο έλληνας πρωθυπουργός απάντησε: «Όταν ο χρόνος κριθεί κατάλληλος, η Ελλάδα θα προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα. Ώς τότε, εμείς θα κρίνουμε πώς η Ελλάδα θα παίξει εποικοδομητικό ρόλο στη διαδικασία επίλυσης του Παλαιστινιακού ζητήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου