Ντάισελμπλουμ: Να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις, παρά τις δυσκολίες

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξέφρασε την ανησυχία του για την «ποιότητα» των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει σε πέρας το έργο, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες. Παράλληλα, επανέλαβε ότι πρέπει να «τρέξει» το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι τον ανησυχεί η ποιότητα των μεταρρυθμίσεων, ενώ τόνισε πως θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνουν τις διαδικασίες, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

«Αν και υπάρχουν πολιτικές δυσκολίες, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και να αντιμετωπίσει μία σειρά δημοσιονομικών ζητημάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών. Όπως τόνισε, είναι ζωτικής σημασίας να επισπευτεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων για να «ανασάνουν» τα δημόσια ταμεία.

Αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε ότι σταδιακά εξέρχεται της οικονομικής κρίσης, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες πλέον, βρίσκονται σε καλύτερη θέση. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επιστήσει την προσοχή σχετικά με τους εξωγενείς κινδύνους που απειλούν την ευρωπαϊκή οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου