Νότια της Καρπάθου συνετρίβη το αεροσκάφος της Egypt

Το αεροσκάφος της Egyptair συνετρίβη νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή της ελληνικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.«Περί τις 03.29 ώρα Ελλάδος , την ώρα που βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τα ελληνικά ραντάρ...συνετρίβη σε απόσταση περίπου 130 μιλίων από το νησί της Καρπάθου», διευκρίνισε η πηγή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας το αεροσκάφος της Egyptair είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Αλλά και το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι αιγυπτιακή στρατιωτική μονάδα είχε λάβει σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος στις 04.26 τοπική ώρα (05.26 ώρα Ελλάδος).

Η Egyptair δημοσίευσε εν τω μεταξύ τον κατάλογο των 56 επιβατών του αεροσκάφους της: Πρόκειται για 30 Αιγύπτιους, 15 Γάλλους, 1 Βρετανό, 1 Καναδό, 1 Βέλγο, 1 Πορτογάλο, 1 Αλγερινό, 1 Σουδανό, 1 πολίτη του Τσαντ, 2 Ιρακινούς, 1 Σαουδάραβα και 1 Κουβεϊτιανό.

Το Airbus A320, της πτήσης MS804, βρισκόταν σε ύψος 37.000 ποδών και είχε εισέλθει στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, όταν εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ στις 02.45 ώρα Καΐρου (03.45 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με την αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου