Απεργιακό μπαράζ στη Γαλλία λίγο πριν την έναρξη του Euro

Η γαλλική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με απεργία διαρκείας σε σιδηροδρόμους και Air France καθώς και κυλιόμενες απεργίες στις 19 πυρηνικές εγκαταστάσεις της Γαλλίας, λίγες μέρες πριν την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Οι εργαζόμενοι στην SNCF, επίσημο μεταφορικό φορέα της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, ξεκίνησαν χθες το βράδυ απεργία, χωρίς ημερομηνία λήξης. Η απεργία είναι η 8η των τελευταίων μηνών, αλλά αυτή τη φορά δεν γίνεται λόγος για ημερομηνία λήξης

Σύμφωνα με την εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων, η απεργία θα γίνει περισσότερο αισθητή αύριο, χωρίς ωστόσο να φτάσει μέχρι την παράλυση του δικτύου. Το 60% των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV και το 30% έως 40% των τροπικών τρένων θα κυκλοφορούν.

Στις διεθνείς γραμμές, η SNCF προβλέπει την πραγματοποίηση των δρομολογίων του Eurostar προς τη Βρετανία και Alleo προς τη Γερμανία, το 75% των δρομολογίων Lyria προς την Ελβετία και Thalys και μόνο το 40% των δρομολογίων Ellipsos προς την Ισπανία και SVI προς την Ιταλία.


Απεργία διαρκείας από τους πιλότες της Air France

Παράλληλα, συνδικάτο που εκπροσωπεί μέρος των πιλότων της Air France ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει απεργία κατά της περικοπής μισθών στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, αυξάνοντας τον κίνδυνο να υπάρξει αναστάτωση κατά την έναρξη του Euro 2016.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου SPAF, που εκπροσωπεί περίπου το 25% των πιλότων της Air France, τόνισε ότι θα εκδώσει προειδοποίηση για απεργία δύο έως τεσσάρων ημερών και ότι το συνδικάτο θα συντονίσει τις ενέργειές του με το μεγαλύτερο συνδικάτων των πιλότων SNPL, το οποίο έχει ανακοινώσει ότι είναι έτοιμο να απεργήσει, αλλά δεν έχει ακόμη ορίσει ημερομηνία.

Εν τω μεταξύ, 3 συνδικάτα στα αεροδρόμια της Γαλλία καλούν σε απεργία απο αύριο, Παρασκευή έως την Δευτέρα.]

Κυλιόμενες απεργίες στις 19 πυρηνικές εγκαταστάσεις της Γαλλίας


Ταυτόχρονα, κυλιόμενες απεργίες στις 19 πυρηνικές εγκαταστάσεις της Γαλλίας αποφάσισε η CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας).
Στο μεταξύ, η δημοφιλία του Ολάντ και η εμπιστοσύνη του γαλλικού λαού στο πρόσωπο του, συνεχίζει να σημειώνει πτώση. Σύμφωνα με έρευνα του Cevipof για λογαριασμό της Monde, μόνο το 14% δηλώνει ότι θα τον ψήφιζε στις επόμενες προεδρικές εκλογές, είτε είχε ως αντίπαλό του τον Σαρκοζί είτε τον Ζιπέ από το στρατόπεδο της κεντροδεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου