Η Γερμανία στέλνει 650 στρατιώτες σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση στη Μεσόγειο

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, η Γερμανία σχεδιάζει να διαθέσει 650 στρατιώτες της στη νέα αποστολή του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της θεωρούν πως «δεν υπάρχει σωστή φύλαξη στα παράλια της Μεσογείου» και βλέπουν «σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Γερμανίας».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το σχέδιο προβλέπει ότι η συμμετοχή της Γερμανίας στην Επιχείρηση Θαλάσσιος Φύλακας (Sea Guardian) του ΝΑΤΟ θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017. Η γερμανική κυβέρνηση αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει το σχέδιο στο γερμανικό κοινοβούλιο προκειμένου να πάρει έγκριση.

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λέιεν και ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, σε επιστολή τους προς το κοινοβούλιο, ανέφεραν ότι «οι τρομοκρατικές οργανώσεις μπορούν να δρουν ανεμπόδιστα», καθώς δεν υπάρχει αποτελεσματικός έλεγχος στα παράλια της Μεσογείου, κάτι που «συνιστά σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Γερμανίας». Υπενθυμίζεται ότι γερμανικά πολεμικά πλοία συμμετέχουν ήδη στην αποστολή Sophia της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου