«Όχι» από COSCO σε παραχώρηση χώρου για εκδήλωση προς τιμή του Φύσσα

Η νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς που βρίσκεται πλέον υπό την ιδιοκτησία της COSCO αρνήθηκε να παραχωρήσει χώρο του λιμανιού στον δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας για τη διοργάνωση συναυλίας προς τιμή του Παύλου Φύσσα την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου.
Αν θέλετε να κάνετε tweet ένα μέρος του κειμένου απλά επιλέξτε το και θα εμφανιστεί αυτόματα το εικονίδιο του twitter. Κάντε ένα κλικ πάνω του και είστε έτοιμοι...

Η νέα διοίκηση του ΟΛΠ απάντησε συγκεκριμένα στον δήμο ότι «ο ευρύτερος χώρος ο οποίος αιτείστε για παραχώρηση με σκοπό τη διοργάνωση συναυλίας, εξυπηρετεί ένα σημαντικό μέρος της επιβατικής κίνησης της ακτοπλοΐας όπως οι γραμμές Β. Αιγαίου, Κρήτης, Δωδεκανήσου, με πλήθος επιβατών και τροχοφόρων (φορτηγά, λεωφορεία, νταλίκες, δίκυκλα, ΙΧ κλπ.). Εν μέσω λοιπόν τουριστικής περιόδου για λόγους ασφαλείας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα σας».

Σχολιάζοντας την απάντηση της COSCO, ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, τόνισε ότι «στην δική μας αντίληψη το λιμάνι του Πειραιά ήταν και θα παραμείνει δεμένο με την ιστορία των πόλεων μας. Φιλοξενούσε πάντα τις πολιτιστικές, κοινωνικές, πολιτικές δραστηριότητες της πόλης μας γιατί πάντα ήταν η φυσική συνέχεια της.»

Προσθέτει ότι «είχαμε πάρει σαφή θέση για το ξεπούλημα του λιμανιού στην COSCO και είχαμε επισημάνει ότι πέρα από τις άλλες καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, θα γίνει προσπάθεια το λιμάνι μας να πάψει να είναι προσβάσιμο στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του, τους φορολογούμενους αυτής της χώρας που το έχτισαν και το ανέδειξαν σ’ ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου με το δικό τους ιδρώτα, με το δικό τους κόπο. Δηλώνουμε ότι ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας μαζί με τους κατοίκους της πόλης θα επιβάλλουν το λιμάνι να παραμείνει ανοιχτό και συνδεδεμένο με τις δραστηριότητες της πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου