Έντονη ανησυχία της Deutsche Bank για το ιταλικό δημοψήφισμα

Ο επικεφαλής της Deutsche Bank Τζον Κράιαν, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την επικράτηση του «όχι» στο ιταλικό δημοψήφισμα, καθώς θεωρεί πως μπορεί πέρα από τους πολιτικούς συσχετισμούς να αλλάξει τις ισορροπίες και στο «γήπεδο» της οικονομίας.
«Το αποτέλεσμα του συνταγματικού δημοψηφίσματος στην Ιταλία είναι προάγγελος νέας αναταραχής που μπορεί να διαχυθεί από την πολιτική αρένα στην οικονομία -- με την Ευρώπη να κινδυνεύει ιδιαίτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Deutsche Bank

Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Bank είναι υπόλογη για ξέπλυμα χρήματος, ενώ το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει 14 δισ. δολάρια για να διευθετήσει τις καταγγελίες ότι η τράπεζα είχε πωλήσει με παραπλανητικό τρόπο τιτλοποιημένα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου.

Η Deutsche Bank φέρεται ότι είχε βοήθησει παλιούς δισεκατομμυριούχους φίλους,του Βλαντίμιρ Πούτιν να εξαγάγουν χρήματα στο εξωτερικό και με αυτόν τον τρόπο να παρακάμψουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Οι συνεργάτες της Deutsche Bank στη Μόσχα τους βοήθησαν να ξεπλύνουν περί τα 10 δισ. δολάρια. Οι Ρώσοι πελάτες της αγόρασαν χρεόγραφα από το υποκατάστημά της στη ρωσική πρωτεύουσα Μόσχα μόνο και μόνο για να ξαναπουλήσουν αντίστοιχα σε ξένο νόμισμα μέσω του υποκαταστήματος της γερμανικής τράπεζας στο Λονδίνο. Μερικές από τις συναλλαγές αυτές έγιναν μετά την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία από τη Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου