Εξώδικο Μουτζούρη στον Μηταράκη και στο βάθος νέες εξελίξεις στη Χίο

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης έστειλε εξώδικο τόσο στον υπουργό Μετανάστευσης για τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό όσο και στον ίδιο τον σταθμό. Στις δηλώσεις του ο Μηταράκης αναφέρει: «η αντίδραση του κ. Μουτζούρη [στα νέα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης] οδήγησε τελικά στη φωτιά στη Μόρια και στο γεγονός ότι 10.000 πρόσφυγες κινήθηκαν για να ζουν στην πόλη της Μυτιλήνης». Πέρα από την κόντρα μεταξύ δύο «γαλάζιων» θεσμικών, το κλίμα έντασης φαίνεται ότι μεταφέρεται και στο νησί της Χίου, με αφορμή τη δημιουργία κλειστής δομής στο νησί.
Εξώδικο με οσμή λογοκρισίας φαίνεται ότι έστειλε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης εναντίον του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, με αφορμή προγραμματισμένη συνέντευξη του υπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό της Χίου «Αλήθεια».

Ο περιφερειάρχης ζητά να μη μεταδοθεί το απόσπασμα της προγραμματισμένης για αύριο συνέντευξης του υπουργού, ο οποίος ακούγεται να λέει στο διαφημιστικό που παίζει στον σταθμό ότι «η αντίδραση του κ. Μουτζούρη [στα νέα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης] οδήγησε τελικά στη φωτιά στη Μόρια και στο γεγονός ότι 10.000 πρόσφυγες κινήθηκαν για να ζουν στην πόλη της Μυτιλήνης».

Ο Κ. Μουτζούρης έστειλε εξώδικο τόσο στον υπουργό για τις δηλώσεις του όσο και στον τηλεοπτικό σταθμό. Ζητάει από τον σταθμό να σταματήσει η μετάδοση του ήδη δημοσιευμένου διαφημιστικού, να ζητήσει συγγνώμη ο σταθμός και να μεταδοθεί κείμενο απολογίας.

Άξιο σημασίας είναι ότι ο Μουτζούρης προέρχεται από το ίδιο κόμμα με τον υπουργό Μετανάστευσης, με τα παραπάνω να αποτυπώνουν την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο και την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η υπό ανέγερση δομή στη Λέσβο, αλλά και η επικοινωνιακή στάση θεσμικών σε τοπικό επίπεδο για ότι σχετίζεται με το προσφυγικό.

«Δηλώσεις που υπονοούν ότι είμαι υπαίτιος για τις τραγικές εξελίξεις στο μεταναστευτικό είναι συκοφαντικές και ψευδείς. […] Παρά το γεγονός ότι οι τοπικές κοινωνίες επιθυμούν την αποσυμφόρηση των νήσων και το κλείσιμο των δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, παρατηρούμε προσπάθειες το “ΟΧΙ” να γίνει “ΝΑΙ” με διλήμματα “ή νέες δομές ή παραμένουν οι υπάρχουσες”», σημείωσε σε δήλωσή του ο Μουτζούρης.

«Είναι ανήκουστο για δημόσιο πρόσωπο να μην αντέχει την πολιτική κριτική για τις επιπτώσεις των επιλογών του. […] Στη συνέντευξή μου σχολίασα την αρνητική και στείρα στάση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που οδήγησε σε αδιέξοδο όταν επιβαλλόταν να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για τους πολίτες των νησιών μας», απάντησε ο Μηταράκης και επιφυλάχθηκε κάθε νομίμου δικαιώματός του σχετικά με το εξώδικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου